skip to Main Content
CSS Styling

CSS Styling

CSS voor een prachtige website

CSS in een programma dat bepaald hoe uw website eruit gaat zien. Denk hierbij aan Fonts, de kleur en layout van de website. Je kan met CSS zelfs bepalen waar bepaalde elementen op uw webpagina moeten komen. Ook is CSS erg handig voor marketing strategieën. Dit komt omdat u met CSS echte eyecatchers kan maken. Bijvoorbeeld een heel erg opvallende knop of een foto met een prachtig effect om mensen voor een klik te triggeren. Maar CSS kan voor veel meer gebruikt worden bijvoorbeeld hoe uw footer eruit ziet of uw header. In dit blog gaan wij u toelichten hoe u CSS kunt gebruiken om uw website te stylen.

Hoe gebruik ik CSS?

Omdat CSS een programma is denken veel mensen dat je het kan downloaden maar dit is echter niet het geval. CSS is een coderingstaal en u hoeft hier helemaal niet voor te downloaden. Een ander voordeel aan CSS is dat het helemaal gratis is het enige wat u hoeft te doen is de coderingstaal leren om te beginnen met het stylen van uw websites. Ook deze coderingstaal leren is niet al te moeilijk er zijn genoeg forums op het internet te vinden waar ze alles vertellen maar ook op YouTube is er veel over CSS te vinden.

CSS prachtige website

CSS en HTML hoe werkt dat?

Om CSS te gebruiken heeft u in de meeste gevallen een beetje basiskennis nodig van HTML. HTML is een andere coderingstaal deze taal richt zich meer op de opbouw van de website en niet zo zeer hoe de website eruit ziet. Met andere woorden u bouwt uw website met HTML en u styled de HTML met CSS. Voor beginners hebben wij een leuke website voor u. Hier kunt u HTML met CSS combineren zonder dat u ingewikkelde stylesheets moet combineren. Klik hier als u deze website wilt gebruiken. Deze website is eigenlijk heel simpel te gebruiken. U voert uw HTML code in in het HTML vak en daarna voert u uw CSS code in in het CSS vak en u krijgt een live preview van wat u heeft gemaakt.