skip to Main Content
Welke Elementen Heeft Een SEO Website?

Welke elementen heeft een SEO website?

Hierom is een SEO website van essentieel belang

Wilt u op Google uw doelgroep bereiken? Dan is een SEO website voor u van essentieel belang. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie in het engels search engine optimalisation. Deze marketing techniek zorgt ervoor dat uw website te vinden is in Google. Op deze manier kunt u digitaal uw doelgroep bereiken. Het toepassen van SEO tactieken is daarbij ook nog eens volkomen gratis in tegenstelling tot Google ads. Een goede SEO website beschikt over een aantal belangrijke punten namelijk: Een metaomschrijving, SEO alt teksten, SEO marketing teksten met zoekwoorden, sitemaps, plaatspagina’spermalinks en SSL script. Door al deze informatie zorgvuldig in te voeren kan u uw SEO website beter optimaliseren voor Google. Op deze manier kan het Google algoritme uw website beter lezen en de inhoud inschatten hierdoor komt u hoger in Google.

Wat is een metaomschrijving?

De meta omschrijving beschrijft in het kort de inhoud van de webpagina. Ook kunt u uw meta omschrijving gebruiken voor andere marketing doeleinden zoals uw nummer kenbaar maken. De bedoeling van een meta omschrijving is om de lezer op uw link naar uw website te laten klikken.

Meta omschrijving SEO website

Een goede meta omschrijving bevat zoekwoorden die ook in de desbetreffende pagina staan. Daarnaast bevat een goede meta omschrijving 160 tot 200 tekens. Meer of minder tekens gaat ten koste van uw vindbaarheid in Google. 

De permalink is belangrijk voor de Google algoritmes om hoog in Google te ranken dit komt omdat Google ook de permalinks leest. Een goede permalink heeft een naam wat relevant is aan de desbetreffende webpagina. Ook kunt u uw zoekwoorden laten terugkomen in de permalink. Zorg er echter wel voor dat uw permalink niet te lang wordt.

Wat zijn alt-teksten en waarom zijn ze belangrijk?

Een alt-tekst is eigenlijk een stukje HTML tekst wat u toevoegt aan een afbeelding van uw SEO website. De alt-tekst zorgt ervoor dat Google kan lezen waar de afbeelding over gaat. Ook kunt u zoekwoorden die u heeft gebruikt op de desbetreffende webpagina laten terugkomen in de alt-tekst. Als u bijvoorbeeld uw zoekwoorden Googled en naar Google afbeeldingen gaat is de kans groot dat u uw afbeelding terugvindt.

SEO website alt-tekst

Met andere woorden de Alt-tekst zorgt ervoor dat de zoekmachines weten waar uw afbeelding over gaat. Omdat dit het geval is kunt u een alt-tekst natuurlijk ook gebruiken als marketing instrument. Een alt-tekst kunt u bekijken door met uw muis op de afbeelding te gaan staan dan drukt u op de rechtermuisknop en klikt u op elements inspecteren. Daarna zal u in de code alt=”SEO permalink” of een andere alt-tekst moeten zien staan.

De kracht van zoekwoorden

Zoekwoorden zijn woorden waar u in Google op gevonden wilt worden. Bij een goed geschreven marketingtekst bevat 2% van de tekst een zoekwoord. Dus voor elke 100 woorden moet u twee zoekwoorden in de tekst hebben staan. De zoekwoorden krijgen daarbij meer waarde voor de Google algoritmes als u ze in de koppen van uw alinea’s heeft staan maar u kunt ze natuurlijk ook laten terugkomen in alt-teksten en meta omschrijvingen. U kunt ze zelfs laten terugkomen in permalinks hoe meer u uw zoekwoord gebruikt hoe beter voor de Google algoritmes. Echter moet u wel uitkijken dat niet meer dan 2% van uw tekst het zoekwoord bevat anders zorgt Google ervoor dat u lager rankt.

Wat is een sitemap en waarom is het belangrijk?

Wanneer er geen externe links naar uw website verwijzen kunnen de zoekmachines uw website helaas niet vinden. Geef uw website daarom een sitemap hierdoor is dit probleem al snel opgelost. Een sitemap is eigenlijk een plattegrond van uw website. Alle webpagina’s van uw website staan in de sitemap. Dit is erg gebruiksvriendelijk en de Google algoritmes kunnen op deze manier uw website veel beter lezen.

SEO website sitemap

Als u geen sitemap heeft op uw website is de kans groot dat u lager rankt in Google dan met sitemap. Daarbij kunnen website bezoekers makkelijker pagina’s vinden die ze willen zoeken door in de sitemap te duiken.

Wat is SSL script en wat zijn de SEO voordelen?

SSL strip staat voor encrypted packages. En zorgt ervoor dat mensen die packages niet kunnen manipuleren en veranderen. Deze beveiligingsmethode zorgt ervoor dat u fraude en andere soorten cybercriminaliteit kunt voorkomen. Websites zonder SSL strip de zogenaamde HTTP websites zijn niet veilig. Ook Google houdt hier rekening mee. Als u geen SSL script op uw website heeft zorgt Google ervoor dat u lager in Google rankt. Dit komt omdat Google uw website als niet veilig beschouwd. Met SSL strip krijgt u HTTPS in u URL dit betekend dat uw website beveiligd is daarbij bent u dan ook voorzien van het groene slotje wat aangeeft dat uw website veilig is.

SEO website HTTPS SSL

Wat is een plaatspagina en waarom is het belangrijk?

Bent u een bedrijf dat een doelgroep in uw omgeving wilt targetten? Dan is een SEO plaatspagina waarschijnlijk wat voor u. Een plaatspagina zorgt ervoor dat u bij plaatsnaam in Google wordt gevonden. Een plaatspagina is dus een specifieke pagina om lokale bezoekers naar uw website te lokken. Over het algemeen bevat een plaatspagina de zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden met de plaatsnaam waar u op gevonden wilt worden. Als u bijvoorbeeld een hovenier bent in Amsterdam bevat de plaatspagina de zoekwoorden Hovenier en Amsterdam op deze manier kunnen mensen die op hovenier Amsterdam Googlen uw website vinden. Een goede plaatspagina bevat alt-teksten, zoekwoorden met plaatsnamen, relevante permalinks, Relevante meta beschrijvingen en zoekwoorden met plaatsnamen in de teksten en de alinea koppen.